För oss är varje stad en huvudstad

Almedalsveckan satte igång idag söndag med strålande väder och pågår ända till nästa söndag. Klockan 10 öppnade vi Sparbankernas tält på Hamnplan. Vi har fått en mycket bra och central plats längst ner på Cramérgatan vilket lockade till sig många besökare under dagen. De har varit nyfikna på vad som skiljer Sparbankerna från andra banker och vad vi gör i Almedalen.

Besökarna får göra en badge med sin huvudstad på, det vi menar med huvudstad är orten där den lokala sparbanken har sitt huvudkontor. Men det går självklart att ha valfri huvudstad, den ort som ligger dig varmast om hjärtat är din huvudstad. Precis som vår slogan säger För oss är varje stad en huvudstad. Vi berättar att sparbanker är lokala banker där pengarna stannar på orten där banken finns och verkar

Hela veckan har vi tältet öppet klockan 10-18. Välkommen att besöka oss!

 

Måndagens Heta-stolen samtal

 

11-11.20 Vad får våra samhällen att växa?
Vad gör att en ort hittar sin växtkraft eller tappar den? Hur ser tillväxten ut runt om i landet och vad kan vi göra för att främja den?

MEDVERKANDE: Mikael Bohman, vd Sparbanken Västra Mälardalen och Katrien Vanhaverbeke, vd Arena för Tillväxt
MODERATOR: Håcan Nilsson, Sparbanken Skåne

 

14-14.20 Vems ansvar är det att lära barnen vardagsekonomi?
Är det föräldrarna, skolan eller rent av banken som ska skapa intresse och lära barn och unga privatekonomi? Är Spara och Slösas roll ännu aktuell?

MEDVERKANDE: Arturo Arques, privatekonom Swedbank och Sparbankerna och Niklas Svensson, verksamhetschef Ung Privatekonomi
MODERATOR: Karolina Losell, Roslagens Sparbank

 

16-16.20 Vågar vi anförtro bankerna våra pengar?
Samtal om etik och moral i svenska banker. Leder minskat förtroende kunderna till andra alternativ? Vad krävs för att ändra den negativa bilden?

MEDVERKANDE: Ewa Andersen, vd Sparbankernas Riksförbund, Jens Henriksson, vd Folksam
MODERATOR: Karolina Losell, Roslagens Sparbank