Sparbankerna arrangerar gemensamt 26 seminarier på årets Almedalsvecka

59 sparbanker runt om i Sverige arrangerar tillsammans och med hjälp av Sparbankernas Riksförbund aktiviteter under hela Almedalsveckan.

Sparbankerna är i Almedalen för att lyfta frågor som är viktiga för de orter sparbankerna verkar på. De olika orternas livs- och tillväxtkraft är viktig för sparbankerna som vill ta tillvara på olika möjligheter och skapa förutsättningar för ökat företagande, växtkraft och höjd livskvalitet även bortom storstäderna.

För 10-året i rad finns Sparbankerna med på Almedalsveckan och vi utökar vårt program för varje år. I år arrangerar vi 26 seminarier, varav två i mingelform och 12 i det komprimerade formatet Heta-stolen, 20 min samtal om ett specifikt ämne.

Sparbankernas Riksförbund och flera representanter från sparbanker runt om i landet är på plats i Visby under Almedalsveckan. Kom och träffa oss i Sparbankernas tält på Hamnplan, plats 212. Där kan ni lyssna till Heta stolen-samtal måndag till onsdag och under hela veckan kan ni göra egna badge/pins med er huvudstad. För oss är varje stad en huvudstad! Bor du som jag i Virserum så är din huvudstad så klart Virserum.

Under torsdagen har vi en heldag med ungdomar i fokus på Strandgatan 17 som avslutas med ett alkoholfritt mingel och är därför öppet för alla - oavsett ålder.

Vi avslutar veckan på fredagen med flera intressanta seminarier om bland annat grön ekonomi, kapitalförsörjning och hur vi snabbare kan integrera nyanlända i samhället. Avslutningsvis bjuds det på mingel på Strandgatan 17 under samtal om mathantverkets betydelse mellan klockan 16.30 - 18.30.

Jag kommer skriva om vad som händer under Almedalsveckan när vi är på plats i Visby.

Här kan ni läsa vårt seminarieprogram