Företagschef sökes till Roslagens Sparbank

Roslagens Sparbank tar nu nästa steg för att möta våra kunders krav på hög kompetens och inte minst ett proaktivt arbetssätt i våra kundmöten. För att kunna nå vår fulla potential vill vi utveckla vår företagsaffär och behöver någon som kan leda, stötta och coacha i denna resa.

Om företagsaffären i Roslagens Sparbank

Företagsaffären i Roslagens Sparbank har en affärsvolym på ca 6 miljarder kronor. Våra företagskunder representerar hela vår marknad med allt från några större företagsengagemang, företrädesvis inom fastighetssektorn men utgörs till hälften av mindre företag samt egenföretagare och föreningar.

Som företagschef kommer du att ha ett övergripande ansvar för hela företagsaffären samt för samtliga medarbetare som jobbar på företagsavdelningen i Norrtälje för närvarande 15 personer.

 

Din profil

  • Du har fullt ansvar för enhetens resultat, risk och regelefterlevnad.
  • Du utvecklar och driver enhetens affärsverksamhet.
  • Du leder, utvecklar, följer upp samt coachar dina medarbetare under utveckling och förändring. Det gäller såväl den mindre erfarne medarbetaren som den seniora medarbetaren med många års erfarenhet i sin roll.
  • Du tar ett stort ansvar i kreditarbetet, säkerställer kreditkvalitet och affärsmässighet med en balanserad och hållbar risk.
  • Du brinner samtidigt för mer än kreditarbetet och har en stark tro på att våra kunder vill och bör ha många affärer med oss, till exempel såväl betalaaffärer som spar- och tjänstepensionsaffären.
  • Du gillar att ta ansvar och vill bedriva ett aktivt och nära ledarskap för att förbättra kundmötena såväl som enhetens målstyrning.
  • Du driver digitaliseringen inom den enhet där du verkar och säkerställer att alla i ditt team tar till sig det digitala arbetssättet som vi är en del av, nu och i framtiden.

För att lyckas i din roll hos oss behöver du drivas av att leda, inspirera och utveckla medarbetare. Bra chefer utvecklar medarbetare som skapar goda prestationer. Viljan är motorn i ditt ledarskap, den kraft som driver dig och dina medarbetare mot bankens vision – Ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt. För att nå dit du vill behöver du också mod. Mod att stå för din åsikt och mod att pröva nytt..

 

Varför jobba hos mig? Affärschef Helena Ericsson

– Jag värdesätter ansvarskänsla, affärsmannaskap och ett aktivt bidrag genom att du uttrycker och driver din egen uppfattning. Du har förmågan att dra upp de strategiska linjerna för din enhet när du lärt känna den. Jag tror starkt på att individer utvecklas under frihet och därför vill jag ge stora mandat. Därför måste du ha förmågan att fatta beslut och stå upp för dem. Jag värdesätter dialog och samspel där båda bär ansvaret för att kommunikationen är en dialog.

– Jag arbetar med rak kommunikation och uppskattar ärlighet och tydlighet i alla situationer. Ordning & reda är för mig självklara fundament för att vi ska kunna fokusera på affären och förvalta våra kunders förtroende.

 

Du som söker har ekonomisk utbildning och/eller gedigen bankerfarenhet. Ledarerfarenhet är ett krav liksom Swedseclicens.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och avser heltid.

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Affärschef Helena Ericsson, 0176-771 30.

Våra fackliga representanter är för Finansförbundet Åsa Malmgren, 0176-771 67 och för Saco Markus Berglund 0176-771 04.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 8 oktober 2017

Fyll i din ansökan i Roslagens Sparbanks formulär.

 

Om Roslagens Sparbank

Roslagens Sparbank verkar i och för Roslagen. Vi är en närproducerad bank som finns där våra kunder finns och hjälper dem att utveckla en sund och hållbar ekonomi. För att lyckas med det behöver vi engagerade och kompetenta medarbetare som vill arbeta med att bygga goda kundrelationer och göra affärer som är bra för både kunden och banken. Det som kännetecknar en sparbank är det stora samhällsansvaret för bygden. Det är vi stolta över och den traditionen vill vi föra vidare. Vill du göra skillnad för Roslagen tillsammans med oss– välkommen med din ansökan!

Senast uppdaterad: 
2017-10-06