Invigning av träningsredskap på Arvika Sjukhus, donerad av Westra Wermlands Sparbank

Idag invigdes NuStep på Fysioterapimottagningen på Sjukhuset i Arvika. Träningsmaskinen NuStep underlättar fysisk aktivitet för personer med neurologiska skador eller sjukdomar. NuStep kommer att vara placerad på Fysioterapimottagningen på Sjukhuset i Arvika för att tillgängligheten ska vara den allra bästa.

Bankmuseum invigt i gammalt fähus i Kisa

– Det som varit ett problem har blivit en väldigt fin lösning. Detta tack vare ett gott samarbete med den lokala hembygdsföreningen, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

Den timrade ladan är en av de äldsta byggnaderna i Kisa. Även om banken beviljats rivningslov för byggnaden var det ett öde man ville undvika.

 

Sparbanksstiftelsen Öland är nu majoritetsägare i Ölands Bank

Det var på årsstämman den 29 april som Sparbanksstiftelsen Öland och Swedbank offentliggjorde det påskrivna avtalet om att Sparbanksstiftelsen Öland avsåg köpa aktier av Swedbank så att Sparbanksstiftelsen Öland totalt äger 51 procent av Ölands Bank och Swedbank äger 49 procent. Affären var villkorad av den ägarprövning som genomförts av Finansinspektionen. Prövningen är nu klar och affären är godkänd. Sparbanksstiftelsen Öland är nu majoritetsägare av Ölands Bank.

Sveriges minsta sparbank blir en del av Sparbanken Gotland

– Genom fusionen blir Närs Sparbank en del av Sparbanken Gotland och en fortsatt sparbanksverksamhet säkerställs i bygden, säger Robert Kalström, vd på Sparbanken Gotland.

Närs Sparbank, som är Sveriges minsta sparbank, lyder under samma offentliga regelverk och krav som övriga banker. Med förväntad ökning av regelstyrning och kontroll kommer kostnaderna för sparbankens interna organisation att stiga och bli för höga.

VM-premiär med fotbollsfest på Vadstena Sparbank

– Jättekul! Ett fantastiskt arrangemang, säger Lena Wiberg, som såg dottern och fotbollsstjärnan Stina Blackstenius på storbilds-tv när Sverige mötte Chile.

Den engagerade publiken behövde inte resa till Frankrike, utan upplevde en härlig fotbollsfest på hemmaplan i Vadstena. När Vadstena Sparbank bjöd in kunder till fotbollsfest på bakgården blev det snabbt fullsatt.

Premiären för Kinda-Ydre Sparbanks nya motionslopp Bankvarvet

Bankvarvet blev den folkfest och succé som man hoppats på. En härlig blandning av rörelse och underhållning, med gemenskap och motionsglädje i fokus.

– Vi är en bank för livet. Hälsan är en av vår tids viktigaste frågor. Ungdomar och vuxna behöver ta sin egen hälsa på allvar och röra på sig. För att ge en rejäl kick med inspiration tog vi initiativ till och arrangerade första upplagan av Bankvarvet, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

 

Pengaregn över Vadstena Sparbanks stipendiater

En av 2019 års pristagare är föreningen Ekhagaryttarna, Vadstena. Nyblivna ordföranden Jenny Eriksdotter är jublande glad:

– Vi är extremt tacksamma för att ha en så generös bank på en så liten ort. Det är en ynnest, fantastiskt! Bidraget hjälper vår lilla förening oerhört mycket och går till reparation av ridtältet och att utveckla ungdomsverksamheten.

 

23 projekt blir till verklighet tack vare Falkenbergs Sparbank

I samband med Falkenbergs Sparbanks stämma den 11 april delade Framtidsbanken ut medel för elfte gången. Stöd ges bland annat till Mysteriet i Svartrå, Djungel- & FrisbeeGolf, dubbelscullrar samt flera hjärtstartare.

Falkenbergs Roddklubb fick 2013 vid Framtidsbankens första utdelning, bidrag till en ”Åtta”. Klubben får nu bidrag till två juniorbåtar, dubbelscullers, som gör det möjligt för fler ungdomar att vara med och träna rodd.

Sparbanken Lidköping arrangerar inspirationsdag för alla gymnasieelever

Tisdagen den 9 april arrangerades Framtidsdagen för tionde året i rad genom ett samarbete mellan De la Gardiegymnasiet och Sparbanken Lidköping.

2300 elever och personal från De la Gardiegymnasiet samlades i Sparbanken Lidköping Arena för att inspireras och motiveras av föreläsarna Christina Richardsson, Robert Karjel och Pelle Sandstrak. Gemensamt för årets föreläsare var att de vill skapa drivkraft och öka förståelsen för olikheter, fördomar och kulturkrockar.

Sparbanker lär tonåring att få bättre koll på sina pengar

Den 25-29 mars arrangeras Money Week, en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas i Europa och runt om i världen. Flera sparbanker medverkar, bland annat genom att föreläsa på ett stort antal skolor över hela landet.

– Att lära ungdomar förstå och ta ansvar för sin egen ekonomi är viktigt, både för att klara vardagen här och nu och senare som vuxen, säger Ewa Andersen, vd Sparbankernas Riksförbund.

Sidor