Sparbankerna är de mest solida bankerna i Sverige

Det egna kapitalet i sparbankerna uppgick per 2016-12-31 till 57,8 (52,2) miljarder svenska kronor. Lägst soliditet har Avanza Bank AB och Nordnet Bank AB, främst beroende på att försäkringsrörelsen ingår i balansräkningen. Justeras för försäkringsrörelsen är soliditeten 5,3 % (Avanza Bank) respektive 6,9 % (Nordnet Bank).

Ungdomar som avstått alkohol och droger har chansen att vinna ett presentkort till körkort värt 10 000 kronor

Pressmeddelande

Elever som avstått alkohol och droger har möjlighet att vinna ett presentkort till ett körkort värt 10 000 kronor. I år delar banken ut totalt fem presentkort i kommunerna Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåker.

Efter tre år går de första Ung Livsstils-eleverna i Hedemora i mål

Pressmeddelande

80 % (ca 400) av alla elever på högstadiet i Hedemora kommun är med i Ung Livsstil. Det innebär att de i samråd med sina föräldrar/vårdnadshavare har tecknat en överenskommelse som gäller under hela högstadietiden om att avhålla sig från tobak, alkohol och droger.

14 elever har brutit sitt kontrakt, vilket innebär att de inte längre är med i Ung Livsstil.

Sverige värd för prisutdelning i European Stock Market Learning

Under Valborgshelgen var det besöka i Stockholm av 35 elever, lärare och Sparbanksrepresentanter från de fem deltagande länderna; Tyskland, Frankrike, Italien, Luxemburg samt Sverige. Eleverna har alla vunnit tävlingen i sina respektive länder under hösten 2016. Första pris är en resa till en stad i något av de deltagande länderna vilket i år var Stockholm. Sverige har varit med de senast 7-8 åren och har representerats genom Sparbanken Västra Mälardalen, så även i år.

Kronstugan vid Granbergs fäbod renoveras och öppnas för besökare

Pressmeddelande

Kronstugan vid Granbergs fäbod på Granberget byggdes på 1930-talet som skogsarbetarbostad, under senare år har stugan använts av fäbodlaget som samlingsplats och gäststuga, men det har till och från även varit öppen för vandrare och skidåkare. När fäbodlaget övertog stugan 2015 var underhållsbehovet i stugan påtagligt och nu renoveras stugan för att den ska kunna användas av fäbodlaget och att öppnas upp för turism och friluftsliv både sommar och vinter. 

Barn saknar respekt för pengar – finns lösningen i Tanum?

Pressmeddelande

Sparbanken Tanum kontaktade då närområdets grundskolerektorer och på den vägen är det. I augusti lanserar man en jättesatsning för att lära barn och unga mer om ekonomi. Lennart Christensson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Tanums kommun, välkomnar initiativet:
– Läroplanen talar tydligt om att utveckla kontakter mellan skola och näringsliv. Nu gör vi, tillsammans med banken, något som är mycket konkret.

En dag fylld med inspiration och engagemang för gymnasieelever i Varberg

Konferencier för dagen var Henrik Silver, svensk och nordisk mästare i mental magi. Han inledde dagen med att hälsa välkomna och Varbergs Sparbank berättade om varför de arrangerar dagen.

Ut som första talare var Pingis Hadenius. Med stort engagemang pratade hon om hur viktigt det är att spara för att skapa möjligheter. Hon berättade hur hon, genom att ha sparat regelbundet, kunde ta beslutet att säga upp sig och våga ta steget för att starta eget. Ett beslut som kanske inte hade varit så enkelt om inte de ekonomiska förutsättningarna hade funnits.

Broa Över har kommit till Hylte för att sporra till utveckling

– Broa Över riktar sig främst mot företagsamma nyckelpersoner i det lokala närings- och samhällslivet. Det ingår även en del representanter från kommunen för att få en bra bredd och öka kontaktytorna mellan kommun och näringsliv, berättar Sandra Jönsson projektledare på Broa Över.

Första banken i Sverige att bli Hjärtsäker Zon

Sparbanken i Karlshamn är en fristående sparbank, med drygt 90 anställda fördelat på 6 kontor i Karlshamns och Olofströms kommuner. Sparbanken i Karlshamn är inte som andra banker, en del av vinsten går tillbaka till samhället i form av sponsring och samhällsnytta.

– Andra banker delar ut vinsten till sina aktieägare. Att satsa på hjärt-lungräddnings utbildning för hela personalen och att ha hjärtstartare på alla våra kontor tycker vi är en samhällsnytta i våra kommuner, säger Henrik Kördel som är vd på Sparbanken i Karlshamn.

 

Sidor