Redovisningsekonom sökes

Ölands Bank och Vimmerby Sparbank söker en gemensam redovisningsekonom som kommer jobba på båda bankerna. Två sparbanker i samverkan. Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss?

Om arbetsplatsen

Ölands Bank
Vi arbetar för ett Öland där jag som människa vill leva, verka och vara. Vi ska skapa bra förutsättningar för vår region och engagerat delta i samhällsutvecklingen. Att bedriva bank är en del, att nätverka och knyta ihop kontakter en annan. Vi ska vara navet i vår region. Du, med hjärta för Öland, är inkluderad i ”Vi” i vår vision. - Det är Vi, tillsammans. Vi har Öland i vårt hjärta, det är faktiskt en del av vår affärsidé. Läs mer om oss på olandsbank.se

Vimmerby Sparbank
Vimmerby Sparbank är en egen unik lokal sparbank med kontor i Vimmerby. Vi vill bidra till en positiv utveckling av bygden och erbjuder banktjänster till privatpersoner och företag i vår region. Läs mer om oss på vimmerbysparbank.se
 

Om rollen

Du kommer att jobba med den ekonomiska redovisningen av två sparbanker; Ölands Bank och Vimmerby Sparbank. Det handlar alltså om att göra prognoser, analyser och rapporter med bankernas likviditet i fokus. Du kommer att följa upp och analysera placeringsportföljer utifrån gällande strategier och ramar och kommer med förslag kring förändringar. Det är ditt ansvar att rapportera likviditetsrisk såväl intern som extern samt publicering av periodisk information. I rollen ingår också att informera och utbilda övriga i teamet och banken i frågor kopplade till likviditet. Vid månadsskiften är det du som har huvudansvaret för Vimmerby Sparbanks bokslut. Utöver detta hjälps hela teamet åt med olika rapporter samt att täcka upp för varandra vid frånvaro.

Vårt arbete i teamet kännetecknas av att vi är en liten grupp med stort ansvar. Att arbeta på ekonomiavdelningen innebär att du har en stor insyn i banken och i bankens resultat. Våra kunder finns både internt, såsom ledningsgruppen och styrelsen, och externt, såsom Finansinspektionen och Swedbank. Vi har det övergripande ansvaret för bankens redovisning, bokslut och finansiella rapporter. Vi sköter också kund- och leverantörsfakturorna och gör avstämningar i bankens system.

Du är anställd i Ölands Bank, med Ekonomichefen som närmaste chef. 

 

Om dig

Du är en person som tycker om att läsa lagtext och annan faktabaserad text. Du har förmågan att ta fram det som påverkar oss. Vi tycker därför att det är en fördel om du har en akademisk utbildning, men det är inte ett krav. Du är självgående och har en analytisk förmåga. Du känner dig bekväm med engelska, framförallt i skrift, då det är det språk som används vid utveckling av metoder och processer inom Swedbank-koncernen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Borgholm. Tillträde planeras till den 15 oktober 2017.

 

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Emelie Salleke, Ekonomichef Ölands Bank, emelie.salleke@olandsbank.se telefon 0485-150 03.

Facklig representant för Finansförbundet i Ölands Bank är Linda Olsson, linda.olsson@olandsbank.se telefon 0485-150 47.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan till emelie.salleke@olandsbank.se senast onsdagen den 31 maj 2017. Intervjuer sker löpande under perioden så vänta inte för länge med din ansökan!

 

Senast uppdaterad: 
2017-05-10