Anders Bäckman blir ny vd på Fryksdalens Sparbank

Fryksdalens Sparbank rekryterar Anders Bäckman som ny vd. Anders Bäckman kommer från en tjänst som kontorschef i Borås på Länsförsäkringar Älvsborg och börjar sitt uppdrag som vd på Fryksdalens Sparbank i mitten av november. 

Anders Bäckman har tidigare haft uppdrag som regionchef för Nordea Sjuhärad och Halland, varit ansvarig för flertal privatkontor i och runt Göteborg samt varit landschef för Nordea Shipping.

– Det är med stor glädje och motivation som jag accepterat uppdraget som vd för Fryksdalens Sparbank. Det är en mycket välskött sparbank med en stark och stabil lokal närvaro, säger Anders Bäckman.

– Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor i Fryksdalens Sparbank fortsätta att ge våra kunder rådgivning och service av högsta klass. Den unika närheten till våra kunder har varit och kommer att vara vår största framgångsfaktor.

 

Anders Bäckman är uppväxt i Säffle och tog sin civilekonomexamen på Högskolan i Karlstad. Under sin uppväxt har familjen haft en sommarstuga i Östmark där han fortfarande tillbringar flera veckor varje år. 

– I samband med besöken i sommarstugan har jag regelbundet besökt Sunne. Rottneros Park och Tossebergsklätten har varit ett återkommande inslag och på vintern tycker jag om att besöka både Ski Sunne och Branäs, säger Anders.

 

Fryksdalens Sparbank ska fortsätta göra nytta för bygden

– Vi sökte en person som kan fortsätta utveckla banken och bygden genom ett ledarskap och engagemang som får människor att växa. Vi är övertygade om att Anders är den person som kan ta detta uppdrag, som är så mycket mer än bara ett bankjobb. Det är ett ansvar för att Fryksdalens Sparbank fortsatt ska uppskattas av kunder och göra nytta för de som bor och verkar i vår bygd, säger Anders Ramström styrelsens ordförande i Fryksdalens Sparbank.

 

Fryksdalens Sparbanks nuvarande vd Ola Evensson lämnar under hösten banken för att bli vd för Länsförsäkringar Älvsborg.

 

Kontakt:

Anders Ramström, ordförande Fryksdalens Sparbank, 070-661 08 15

Daniel Frykestam, vice ordförande Fryksdalens Sparbank, 070-539 11 88

Anders Bäckman, tillträdande vd Fryksdalens Sparbank, 033-17 15 20

Senast uppdaterad: 
2018-08-22