Controller sökes till Tjustbygdens Sparbank

Framtiden är spännande! Vi söker därför dig som har nya tankar och idéer och helhjärtat vill bidra till att stärka vår position som en marknadsledande och kundnära bank med stort engagemang för det lokala samhället.

Vilka är vi?

Tjustbygdens Sparbank har sitt huvudkontor i skärgårdsstaden Västervik. En väl sammansvetsad personalstyrka på ca 60 medarbetare erbjuder tillsammans ett komplett utbud av tjänster och produkter för alla kundkategorier. Banken har en mycket stark position på marknaden och kan genom ett nära samarbete med andra Sparbanker och Swedbank erbjuda storbankens lösningar i kombination med den lokala bankens närhet, beslutskraft och flexibilitet.  Alla våra beslut fattas lokalt och allt överskott stannar i Tjustbygden. Därför kan vi också erbjuda mer personlig service på fler kontor, samt bidra till det lokala samhällslivet i form av stöd till idrott, kultur, näringsliv m.m. För oss är det självklart att ta ansvar för och engagera oss i utveckling som är av betydelse för våra kunder, t ex våra ungdomar och en levande landsbygd.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning och flera års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Du bör ha ett genuint intresse för att vidareutveckla rutiner och förfina processer. Du uppskattar ett strukturerat arbete och besitter en stor analytisk förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av bank eller försäkring och redan idag har kunskap om de lagar och föreskrifter som reglerar bankverksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är utvecklingsorienterad, gillar logiskt tänkande, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Du är självständig och har en stark egen drivkraft och initiativförmåga. Vi uppskattar om du är positiv och social och förstås gillar vårt sätt att tänka kring samhällsengagemang.

 

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är kvalificerade och består till stor del av driva och utveckla arbetet inom:

  • Intern och extern rapportering
  • Verksamhetsstyrning
  • Internkontroll
  • Implementering av regelverk

 

Du kommer att ha en bred roll med ansvarsområden som sträcker sig över hela bankens verksamhet, men framförallt inom ekonomiområdet. Du utgör ett stöd till såväl ekonomipersonal som linjechefer i frågor som tex myndighetsrapportering och lönsamhet i affär. Du initierar och leder projekt för att anpassa bankens verksamhet till nya krav.

Du kommer att ingå i ett team om cirka 8 personer där vi har många beröringspunkter trots våra specifika ansvarsområden. Det är därför viktigt att du gillar laganda, hela tiden ser till avdelningens och bankens bästa, och vid behov kan axla ett backupansvar åt dina kollegor. Du rapporterar till bankens Administrativa chef.

 

Vill du veta mera eller skicka in din ansökan?

Mejla din ansökan till personalchef laila.werme@tjustbanken.se. Vi påbörjar urvalet under ansökningstiden och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 januari.

Har du frågor kan du ringa Laila på tel.nr 0490 - 81 51 42 eller rekryterande chef Henrik Andersson på tel.nr 0490 - 81 51 37. Facklig kontaktperson är Therese Löwenstam Aupers 0490-81 51 26.

 

Om Tjustbygdens Sparbank 

Tjustbygdens Sparbank är en lokal bank som skapar växtkraft och livskvalitet i Västerviks Kommun eftersom överskott från verksamheten återinvesteras i lokalsamhället. Genom vårt samarbete med föreningsliv, samhälle och näringsliv så är vi med och skapar möjligheter för människor och företag att utvecklas. Sparbanken ägs och styrs på uppdrag av våra kunder via en lokal stiftelse – Sparbanksstiftelsen Tjustbygden.

 www.tjustbanken.se eller www.enbattrebank.nu

 

Senast uppdaterad: 
2019-01-07