Fem frågor till Magnus Bromark

Fakta om Magnus Bromark

  • 56 år.
  • Började i bank 1983.
  • Vd sedan 23:e april 2018 i Sparbanken i Enköping.
  • Har jobbat ”all over the place” det vill säga började i bankkassa, har varit privatrådgivare, företagsrådgivare, penningmäklare, kreditchef, branschanalytiker, kontorschef, affärsutvecklingschef, marknadschef. Alltså hyggligt bred bankbakgrund.
  • Bor numera igen i Uppsala, efter sejour på 24 år i Luleå respektive Knivsta.
  • Har tre vuxna tjejer (en fru och två döttrar).
  • Akademiskt utbildad i Uppsala respektive Luleå.
  • Är idrottsintresserad av ”allt”. Har spelat fotboll, handboll, ishockey, simmat, löptävlat, åkt längdskidor och spelar numera tennis och går på gym. Det händer att jag också besöker golfbanan, mer som socialt trevlig promenad. Men kul är det.
  • Är också hyggligt intresserad av musik och att resa. Gillar att resa så oplanerat som det är möjligt. Vill gärna bara packa bilen och bestämma någon sorts huvudriktning på resan.

 

Favoritmat?

– Har många favoriter men en fin biff rydberg och en god öl säger jag inte nej till. Är egentligen alltför glad i mat. Samtidigt gör det att jag tvingar mig ut för att träna. Dock är jag en ganska usel kock. Är inte utrustad med riktigt utvecklade smak- och luktsinnen så jag äter det mesta med god aptit.

 

Bästa upplevelsen?

– Pratar vi livet är att få egna barn helt i en egen division. Födsel och sedan bygga en tillitsfull relation med mina döttrar slår allt.

 

Varför jobba på sparbank?

– En sparbank ger mer. Det är en perfekt kombo av professionalism och omtanke. Jag har blivit erbjuden ganska många andra jobb under mina 16 år i sparbanken men det har egentligen inte varit nära att byta. Det är småskaligt men ändå i framkant. Det är en fin kombination av tradition och nytänkande och en fantastisk samhörighet inom varje sparbank. Vi ser varje gång vi mäter personalens nöjdhet att många är stolta över att arbeta på sparbanken. Vetskapen om det ger energi varje dag!

 

Vad är viktigast just nu?

– Det gäller väl att hitta en bra väg att effektivt ta hand om regelverksfrågorna samtidigt lyckas ge kunderna den service och det mervärde de inte får hos konkurrenterna. Vi har en storleksnackdel i det ena och en fördel i det andra men båda måste hanteras.

 

Senast läst?

– Jag plöjer ljudböcker. Är ganska fast i deckargenren just nu men kan definitivt tänka mig annat också. Just nu lyssnar jag på ”Odjuret”. Rätt läskig men också tankeväckande.

Senast uppdaterad: 
2018-05-28