Grafisk kommunikatör sökes till Sparbanken i Karlshamn

Som medarbetare hos oss får du arbeta på en bank som skiljer sig från alla andra. Vi är en ”stor liten” bank. Vi har åtta kontor på sex orter men är en helhet tillsammans– en bank. Sparbanken i Karlshamn finns bara här i Karlshamns och Olofströms kommun. Det är också här på hemmaplan som alla beslut tas.

Hos oss är alla medarbetare lika värda och allas insats viktig. Det är våra gemensamma insatser som bygger banken; en lokal äkta Sparbank vars syfte är att ge tillbaka och utveckla den byggd som vi lever och verkar i. All vinst som banken gör, stannar här. Som medarbetare i banken blir du väl omhändertagen och i din anställning finns trygga lösningar för dig och din familj både nu och för framtiden. En juste arbetsgivare som förstår att positiva resultat bygger på samsyn, gemenskap, framåtanda, hårt arbete och harmoni både på och utanför arbetsplatsen. En arbetsplats och en bank att vara stolt över.

Om tjänsten

Vi söker en kreativ, skarp och erfaren grafisk kommunikatör med den där extra förmågan att se helheten och skapa genomtänkt funktionell marknadsföring! Vi kommunicerar ofta och mycket och vi gör det i en rad olika kanaler. Med hjälp av din kompetens flyttar vi in merparten av all produktion av marknadsmaterial in-house. Det gör att vi blir mer effektiva, att vi håller linjen och att vi kan fortsätta utveckla vår kommunikation. I dina uppgifter ryms alltifrån formgivning av magasin, broschyrer, generellt marknadsmaterial, give-aways, mässmaterial, mallar, brev, inbjudningar, digitala skyltar, affischer, hemsida, kortare filmproduktioner, finurliga poster i SoMe, intern säljstimulerande grafik mm. Du kommer även vara en stor del i utvecklingen av bankens grafiska profil och formspråk.

Arbetet innefattar också eventplanering och utförande, projektledning och representation. Därför behöver du ha lätt för att uttrycka dig i tal samt trivas med den sociala kontakten, både internt med kollegor och externt med kunder.

Du som söker en utmaning kommer att få tiden och rätt förutsättningar för att jobba och utvecklas kreativt.

Om dig

Du utstrålar glädje, engagemang, driv, lojalitet, positiv attityd, kamratskap, hjälpsamhet och du tror på sparbanksidén. Du gillar att jobba i ett tight team där alla är med och bidrar till slutresultatet. Du säger vad du tycker och är inte rädd för att yppa en oortodox eller avvikande ide. Alla dina idéer kommer att lyssnas på och värderas men det betyder inte att du alltid får din vilja igenom. Det ser du som utvecklande och positivt. Stor vikt kommer att läggas på din sociala kompetens och din förmåga att harmoniera med de kompetenser och personligheter som redan finns på marknadsavdelningen. Du kommer att vara avdelningens specialist på grafisk kommunikation men du har även förmågan och viljan att överlappa de andra kompetenserna på avdelningen – en egenskap som alla på avdelningen delar. Du är noggrann, målinriktad och effektiv. Du är erfaren och har tidigare jobbat i en liknande tjänst eller har erfarenhet från exempelvis reklambyrå, mediebolag eller kanske har du drivit eget.

Det här är din kompetens:
Du har en högskoleutbildning med grafisk inriktning.
Adobes programvaror – Illustrator, InDesign och Photoshop är dina bästa vänner, Premiere känner du åtminstone ytligt.
Du känner dig trygg med en digitalkamera i handen och förstår hur du når bra resultat i efterarbetet.
Du är duktig på moderna IT-verktyg i allmänhet.

Om arbetsplatsen

På Sparbanken i Karlshamn drivs vi av tanken att alla våra kunder ska utvecklas och att regionen där vi verkar ska vara expansiv och attraktiv. Vi tycker om att göra det lilla extra för våra kunder och lever efter våra kärnvärden: Nära – Bra - Nyttig. Tycker du också om det upplägget, kommer du att trivas väldigt bra hos oss.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt på dina personliga egenskaper. Tjänsten är på heltid och tillsvidare och tillsätts snarast, enligt överenskommelse.

Personligt brev och CV skickas till HR-chef, senast den 30 januari 2020.

Upplysningar kring tjänsten lämnas av: Marknadschef, Jonke Höglund 0454–304400. Facklig kontaktperson är Kim Olsson, 0454–304400, .

Våra grundläggande värderingar kommer från sparbanksrörelsen och den nytta och flit som sparsamhet tillför individ och samhälle.

Motivet för att bilda Sparbanker var framförallt att främja den enskilda människans sparande och att förmedla lån för att vidareutveckla bygden. Vår position som självständig Sparbank ger oss en unik möjlighet att vara en bank med lokalt engagemang och skapar långsiktighet i vår strävan att bedriva en bra bankverksamhet i vårt verksamhetsområde.

Vår Vision - Sparbanken i Karlshamn skall vara den ledande banken i verksamhetsområdet och den självklara finansiella partnern för privatpersoner, företag, kommun, kyrkliga samfälligheter och föreningar. 

Vår Affärsidé - Sparbanken i Karlshamn skall genom ett starkt lokalt kontorsnät och ett komplett utbud av finansiella tjänster och produkter erbjuda våra kunder personlig bankservice av hög kvalitet. 

Vi har funnits sedan 1829 - Sparbanken i Karlshamn grundades 1829. 1966 fusionerade Karlshamns Sparbank med Asarums och Mörrums Sparbank. 1998 köptes Föreningsbankens verksamhet i Karlshamn och Ringamåla. År 2019 firar Sparbanken i Karlshamn 190-års jubileum.

Senast uppdaterad: 
2020-01-07