Hans Tiderman blir ny vd för Tjörns Sparbank.

Hans Tiderman kommer närmast från Swedbank där han arbetat i 16 år, varav de senaste 15 åren i ledande befattningar. Han har gedigen bankerfarenhet och har arbetat som kontorschef i Stenungsund och Uddevalla, och nu senast som ansvarig för Swedbanks kundcenter i Göteborg. Hans tillträder sin befattning den 21 maj 2018.

– Tjörns Sparbank har många framgångsrika år bakom sig med mycket stark tillväxt. För att lyfta banken till nästa nivå beslutade styrelsen i höstas att rekrytera ny vd. Vi har i Hans hittat en mycket kompetent ledare med erfarenhet av lokal bankverksamhet, stort samhällsintresse och tydlig kundnytta i fokus, säger Ann-Margreth Konradsson, styrelseordförande i Tjörns Sparbank.

Hans ser fram emot att börja rollen som vd i maj.

– När affärsbankerna driver sina verksamheter hårt mot digitalisering och att kunderna ska göra det mesta själva så har Tjörns Sparbank en fantastisk möjlighet. Banken har en stark lokal förankring med all kompetens på Tjörn. Vi kan erbjuda våra kunder en egen rådgivare samtidigt som vi kan erbjuda kunderna att göra sina ärenden digitalt, säger Hans Tiderman.

– Samhällsengagemang är något som ligger mig varmt om hjärtat och som lokal sparbank utan aktieägare har vi en unik möjlighet. Istället för aktieutdelningar kan vi återinvestera delar av vår vinst i det lokala samhället. För att kunna göra detta är det oerhört viktigt att vi har nöjda och lojala kunder. Det är våra kunder som ger oss möjligheten att ge tillbaka till de lokala föreningarna och verksamheterna i vår bygd, berättar Hans Tiderman.

– Hans har bred bankerfarenhet, rätt kvalifikationer och gedigna ledaregenskaper för att ta Tjörns Sparbank in i framtiden, säger Ann-Margreth Konradsson.

– Jag kan inte tänka mig ett roligare uppdrag och jag ser verkligen fram emot denna utmaning med stor optimism och glädje, avslutar Hans Tiderman.

Hans är 44 år och för närvarande bosatt i Stora Höga. Han är förlovad och har två barn.

 

För mer information

Hans Tiderman, tel. 070-57 55 752

Ann-Margreth Konradsson, styrelseordförande Tjörns Sparbank, tel. 070-10 10 875

 

Om Tjörns Sparbank

Tjörns Sparbank är en självständig och lokal fullservicebank. Banken vänder sig till både privatpersoner, företag och organisationer. Tjörns Sparbank har en affärsvolym på cirka 12 miljarder kronor och 38 medarbetare som ger personlig service på kontoren i Skärhamn, Kållekärr och Myggenäs.

Till skillnad från andra banker har en sparbank inga aktieägare utan låter istället delar av vinsten gå tillbaka till det lokala samhället där banken finns. Ända sedan 1906 har vi utvecklat våra tjänster och erbjudanden, men alltid med samma grundidé. Att hjälpa människor och företag att förverkliga sina drömmar genom en sund ekonomi och samtidigt göra vår bygd till en bättre plats.

Läs mer på tjorns-sparbank.se

Senast uppdaterad: 
2018-05-21