Snällkalendern till skolklasser från Tjörns Sparbank

– På Tjörns Sparbank bryr vi oss om vår bygd och vi vill att barn, unga och alla andra som bor här ska må bra, säger Mattias Kjellberg, marknadsansvarig i banken. Som en del i vårt samhällsengagemang köpte vi därför in Snällkalendern från Friends som vi nu delat ut till samtliga förskole- och grundskoleklasser på Tjörn.

Ny konjunkturrapport för Skåne – lanseras av Sparbanken Skåne

Förutom regionanalys innehåller den material nedbrutet på delregion- och kommunnivå. Tanken är att rapporten ska återkomma två gånger om året.

– Vi vill bidra till ökad kunskap om ekonomi och utveckling i vår region. Mer kunskap ger oss alla bättre förutsättningar att ta oss an utmaningar och fatta rätt beslut i stort och i smått, säger Rasmus Roos, bankchef på Sparbanken Skåne i Lund.

Häradssparbankens nya designkoncept vinnare av Svenska Designpriset

– Det känns fantastiskt att den vision vi haft nu konkretiseras och får bekräftelse på riksnivå. Det stärker oss i vårt arbete framåt och sätter Mönsterås på kartan, säger Stefan Ohlson, vd på Häradssparbanken i Mönsterås.

 

Tre sparbanker har fått beviljat 2 miljoner kronor från Vinnova till hållbarhetsprojekt

Hållbarhetsprojektet ska genomföras tillsammans med Linköpings Universitet och med projektledning från Luleå Tekniska Högskola. De har gemensamt ansökt om medel från Vinnova.

– Vi kommer att jobba med hållbarhet inom alla områden i bank, inte bara miljömässigt. Vår tanke är att det på något sätt också ska kunna komma alla sparbanker tillgodo så småningom, berättar Ronny Mårtensson, vd Åtvidabergs Sparbank.

Förra veckan fick de beviljat 2 miljoner kronor i medel till projektet.

Vinnova uppger följande motiv:

Vd Per Richardsson lämnar Varbergs Sparbank

Pressmeddelande Varberg den 15 oktober 2018 

 

Styrelsen för Varbergs Sparbank AB och Per Richardsson har inte samma syn på hur företaget skall utvecklas framåt. Det har fått till följd att parterna i samförstånd kommit fram till att det då är lämpligast att Per stiger av sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Styrelsen vill passa på att tacka Per för hans arbete i banken och önska honom lycka till i framtiden.

Under en övergångsperiod fram till en ny vd är på plats kommer Jennie Svahn, privatmarknadschef och Andreas Björk, CFO, att träda in i rollen som tf vd.

Sparbankerna har nöjdast företagskunder

På privatsidan har sparbankerna så nöjda kunder att de hamnar på tredje plats.

Anledningen att det går bättre för sparbankerna som grupp jämfört med många andra banker tror SKI kan vara förmågan att kombine­ra tekniska tjänster med personlig och nära service.

Senaste åren har kundnöjdheten i genomsnitt gått ner, men nu ser det ut som botten är nådd och kundernas förtroende är på väg upp. Även sparbankerna som grupp har fått bättre resultat i år jämfört med förra året, 72,2 (70,2 förra året) av privatkunder och 73,2 (68,9 förra året) av företagskunder.

 

Sparbanken Tanum har blivit en lokal nyhetskanal

För tredje året i rad arrangerades konferensen Someday (Social Media Day) i tisdags på Färgfabriken i Stockholm. I år var det talare från stora bolag som Microsoft, Facebook, Systembolaget och så Henrik Carlsson från lilla företaget med det stora hjärtat, Sparbanken Tanum. Henrik var inbjuden för att berätta om hur ”den lilla banken klår storbankerna i engagemang med hästlängder”.

Sparbanken Skaraborg satsar 2,5 miljoner på Skara Skolscen

Samarbetet löper till att börja med över tre år och innebär att Skara skolscen får ett ekonomiskt stöd för att kunna arbeta med verksamhetsutveckling. 

– Våra intentioner är att fortsätta samarbetet även efter tre år eftersom vi vet att kultur är en stor del av samhällsutvecklingen och ser en stor potential i det här projektet, berättar Liselotte J Sterneborn, ordförande i Sparbanksstiftelsen Skaraborg. 

Falkenbergs Sparbank delade ut drygt 1 miljon kronor på Sparbanksdagen

Mest pengar får Falkenbergs Matdagar, 300 000 kr uppdelat på tre år. Årets matdagar går av stapeln den 7-8 september. Då förvandlas Falkenbergs innerstad till ett myllrande mecka av mat, dryck och musik.

– Det är en fantastisk helg där Falkenbergs matentreprenörer verkligen sätter Falkenberg på kartan, säger Göran Bengtsson vd på Falkenbergs Sparbank.

Ett annat spännande projekt som får bidrag från Framtidsbanken är ”Uppstart av Invest Falkenberg”. Uppstarten sker i samarbete mellan näringslivsorganisationen Näringslivet Falkenberg och kommunens näringslivsbolag.

Stort intresse för stängselbidrag från Sparbanken Eken

– Trycket med ansökningar har varit högt redan från första dagen då ansökningsformuläret öppnade. Totalt har 70 ansökningar beviljats och betalats ut till djurägare. Även om stängselbidraget nu är slut har banken fortfarande beredskap att, genom foderkredit, kunna hjälpa befintliga kunder att klara av extra kostnader för foderinköp berättar Leif Fransson, vd på Sparbanken Eken.

 

Sidor