Skola

Sparbankerna föreläser om privatekonomi i skolorna 

Ung Ekonomi vänder sig till högstadie- och gymnasieelever för att inspirera unga att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad. Genom kunskap om olika valmöjligheter kan ekonomin påverkas både nu och i framtiden.

Läs mer om Ung Ekonomi

Attraktivare gymnasium med mentorskap

I projektet ”Framåt – med mentorskap” satsar Sala kommun på att ge gymnasieelever värdefulla kontakter med näringslivet.
– Det är en unik satsning som engagerat stora delar av det lokala näringslivet, säger Christer Eklind, vd på Sala Sparbank.

Läs mer om mentorskap

Sparbankerna i Östergötland satsar på studenter

Under 2013 genomför fyra sparbanker i Östergötland en gemensam satsning för att fler studenter ska få sommarjobb med förhoppning att de i större utsträckning väljer att stanna kvar i regionen även efter examen. Bakom satsningen står de fyra sparbankerna i Östergötland; Kinda-Ydre, Vadstena, Valdemarsvik och Åtvidaberg tillsammans med Linköpings universitet.

Läs mer om fyra sparbankers satsning på sommarjobb

Privatekonomi i skolan

Sparbankerna har ett långt engagemang i folkbildning kring privatekonomi och sparande. Genom aktietävlingen Stock Market Learning uppmuntras unga att reflektera över investeringarnas konsekvenser för miljö och samhälle förutom att de lär sig hur aktiemarknaden fungerar.

Läs mer om Stock Market Learning

 

Senast uppdaterad: 
2017-03-28