Sparbankerna delade ut Årets-UF företag på SM i Ung Företagsamhet

Vinnaren av Årets UF-företag är MerchSweden UF som går på Grillska gymnasiet i Västerås.

Sparbankerna och Swedbank delade igår ut det prestigefyllda priset Årets UF-företag under SM i Ung Företagsamhet. Våra representanter har suttit i juryn under två dagar och fått ta del av 33 företags pitchar, intervjuat dem, besökt deras montrar på mässan och läst deras delårsrapporter innan juryn till slut korade Årets UF-företag.

Vinnarföretaget MerchSweden UF består av Fredrik Rinaldo och Mickel Wallentin. Företaget är återförsäljare av exklusiva och begränsade kläder, skor och streetwear-produkter. De köper och säljer produkterna i Sverige genom Facebook-grupper, Instagram-profiler och hemsidor.

Motiveringen löd:

Med ett målinriktat fokus och stor affärsmässighet har detta UF-företag visat prov på lyhördhet för sina kunder. De har utvecklat sin affär genom att bygga image och resultat. Entreprenörerna har vänt på motgångar och visat prov på stor entusiasm och hög kreativitet. De har paketerat sin produkt mot sin nischade målgrupp och byggt en imponerande kundbas. Företaget har en välutvecklad plan för att ta sin verksamhet vidare till nästa nivå.

 

SM hålls varje år på Stockholmsmässan

Svenska mästerskapet i Ung Företagsamhet 2018 har pågått under 16 och 17 maj på Stockholmsmässan i Älvsjö. Totalt 800 elever och 250 UF-företag har deltagit under SM. De deltagande eleverna kommer från hela landet och har via regionala deltävlingar tagit sig till SM som är kulmen på deras UF-år. På plats i Stockholm har de, förutom att tävla även visat upp sina företag, sålt sina produkter och träffat andra UF-företagare.

– I år har vi slagit rekord med över 29 000 gymnasieelever som drivit UF-företag i hela Sverige. Nära 800 av dem har kämpat om SM-medaljerna. Jag är övertygad om att alla har lärt sig mycket under året med oss, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige.

Om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell organisation som utbildar i entreprenörskap på grundskolan och i gymnasiet. Läsåret 2017/2018 driver 29 731 gymnasieelever företag i Sverige. Eleverna utvecklar sin kreativitet, företagsamhet och kunskap om företagande, genom en kombination av praktik och teori.  Sparbankerna och Swedbank är tillsammans nationell partner, och många sparbanker är partners regionalt.

 

Vinnare i övriga priskategorier torsdag 17 maj:

Årets innovation

1:a Digital vårdplan UF, Albin Lindblom, Anton Gustafsson, Linnéa Eriksson, Linus Malmström, Tove Holthausen, Hälsingegymnasiet, Gävleborg

 

Årets hantverkare

1:a Yksi UF, Alice Molin, Beatrice Davidsson, Emma Florin, Vikastrandsgymnasiet, Älvsborg

 

Årets samhällsentreprenör

Matbanken UF, Klara Berglund, Matilda Antman Morèn, Molly Svedberg, Vendela Simon, Thorén Business School, Örebro

 

Årets tillväxtföretag

Altitude Filming UF, Anders Grandien, Carl Hedin, Max Resenius, Tim Fuchs, Victor Stålbo, Bromma gymnasium, Stockholm

 

Årets hållbara UF-företagare

1:a Flavo UF, Adam Clementz, Erik Jelmteg, Jennifer Werder, Olivia Jacobsson, Vanja Selander, Procivitas Privata gymnasium Malmö, Skåne

 

Årets kreativa UF-företag

1:a ReversePikeFly UF, Kalle Claesson, Markus Ahlin, Älvdalens utbildningscentrum AB, Dalarna

 

Årets tjänst

1:a Altitude Filming UF, Anders Grandien, Carl Hedin, Max Resenius, Tim Fuchs, Victor Stålbo, Bromma gymnasium, Stockholm

 

Årets UF-lärare

1:a Lena Dahlin, Bäckängsgymnasiet, Älvsborg

 

Årets vara

1:a Merch Sweden UF, Fredrik Rinaldo, Mickel Wallentin, Grillska gymnasiet, Västerås, Västmanland

 

Årets säljare

1:a INMOTION UF, Anna Valera, Sjölins gymnasium, Södermalm, Stockholm

 

Årets UF-skola

1:a Thoren Business School Helsingborg, Skåne

 

Årets monter

1:a Tempus Novum UF, Ludvig Lillengård, Rasmus Huldt, Simon Mäntylä, Simon Ramnö, Bromma gymnasium, Stockholm

 

Årets unga ledare (4 st)

Digital Vårdplan UF, Linnéa Eriksson, Gävleborg

Aware UF, Linnea Danielsson, Dalarna

Side UF, Selma Johansson, Västerbotten

Ärligt Talat UF, Oliver Bergwerf, Fyrbodal

Senast uppdaterad: 
2018-05-18