Stefan Ohlson blir ny vd för Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Stefan Ohlson kommer närmast från Häradssparbanken Mönsterås där han varit vd sedan 2008. Han har gedigen erfarenhet inom bank och har jobbat som chef i 28 års tid på bland annat företag- och privatsidan.

Stefan bor idag i Kalmar men då han har haft sommarboende på Tocken i många år har hans hjärta klappat lite extra för Sölvesborg. Stefan och hans familj planerar att flytta till Sölvesborg.

– Vi ser oerhört ljust på bankens framtid med Stefan Ohlson i spetsen. Hans profil och ledaregenskaper stämmer väl in på de kriterier som funnits med på kravlistan vid vd-rekryteringen, säger bankens ordförande, Thomas Andersson Borstam.

 

Ytterligare rekrytering

Bankens tf. vd Håkan Claesson går tillbaka till sin tjänst som kreditchef i banken när Stefan tillträder som vd 1 mars 2019. Fram tills dess fortsätter banken att stärka organisationen.

– Vi stärker banken genom att se över organisationsstrukturen. Det innebär att vi kommer rekrytera en del nya tjänster. Dessa kommer att utannonseras inom kort. Vi har precis rekryterat en administrativ chef på en ny tjänst i banken. Det är juristen Cecilia Ahlén som kommer att tillträda tjänsten som administrativ chef 1 januari 2019. Cecilia kommer närmast från Högskolan Kristianstad där hon arbetat som avdelningschef, säger banken tf. vd Håkan Claesson.

 

Kort om Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på 9,2 miljarder kronor, 30 anställda och två kontor i Blekinge. Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom. Vi har i 179 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 179 år till.

www.smsparbank.se

Senast uppdaterad: 
2018-10-19